Afspraken bij echtscheiding | Huis en verzekering | de Bollenstreek

Hoe zien m’n financiën er straks uit? Daar ga ik jullie bij helpen.

Om een goed beeld te krijgen, heb ik een stappenplan ontwikkeld, waarbij alle financiële zaken beoordeeld worden. Zoals:

Koopwoning: wil één van jullie er blijven wonen, wordt het huis verkocht of blijft de woning onverdeeld? Om deze mogelijkheden en de financiële haalbaarheid verder uit te zoeken werk ik samen met een onafhankelijke financieel adviesbureau. Uiteraard zijn jullie geheel vrij om een andere financieel adviseur te raadplegen.

Huurwoning: Als je in een huurhuis woont, kun je met elkaar afspreken wie er na de scheiding in het huis blijft wonen. Diegene krijgt dan na de scheiding het huurrecht over de woning. Sommige verhuurders hanteren strikte regels voor een huurovername door de andere partner.  Vaak kan hiervoor in goed overleg hier een oplossing voor  worden gevonden.

Financiële analyse: lijfrentes, beleggingsverzekering, levensverzekering. Is er een belastinglatentie, wat zijn de waarden? Allemaal vragen, die moeten worden beantwoord, om een juiste vermogensverdeling te kunnen maken. 

Indien nodig en/of gewenst maak ik een kinder- en partneralimentatie berekening. Deze berekeningen zijn niet dwingend maar wel een uitgangspunt om met elkaar in gesprek te gaan.

Ook maak ik graag een huishoudboekje, waarbij het duidelijk wordt hoe jullie financiële situatie er voor en na de scheiding uitziet.
Webdesign DE WEBSMID