Het traject van mediation bij echtscheiding

Hoelang een scheiding duurt, is afhankelijk van  hoeveel gesprekken er nodig zijn om alles samen goed en eerlijk te regelen.

Maar ook hoelang jullie emotioneel voor het proces nodig hebben. Want er komen altijd emoties bij een echtscheidingsprocedure kijken, waardoor  je soms niet toekomt aan hetgeen je eigenlijk wilde bespreken. Zaken, die dan worden doorgeschoven naar een volgende afspraak. Ook als er kinderen bij betrokken zijn, nemen wij ruim de tijd om tot een goed ouderschapsplan te komen waar jullie allebei voor 100% achterstaan.

Wanneer je eenmaal hebt besloten, om te gaan scheiden, komen er veel vragen op je af: hoe gaat mijn financiële situatie er straks uit zien, waar heb ik recht op en hoe zit het met fiscaal partnerschap etc. Op al deze vragen kan ik antwoord geven en samen bekijken we ook het financiële plaatje. Die duidelijkheid geeft vaak veel rust.

Mijn ervaring is, dat de bemiddeling bij 1 afspraak per week ongeveer 4 tot 6  weken duurt. In 4 tot 6 gesprekken hebben we dan alles besproken, wat nodig is, om tot een goed convenant te komen, waar jullie beiden achterstaan. Dat convenant wordt dan vervolgens naar de rechtbank gestuurd, waarna na ongeveer 6 weken een uitspraak van de rechter volgt en de scheiding wordt ingeschreven in de gemeente, waar jullie zijn getrouwd.

Gemiddeld duurt een scheidingsprocedure in de Bollenstreek dus 3 maanden.

Alle gesprekken vinden bij mij op kantoor of desgewenst bij jullie thuis plaats en zullen altijd met jullie samen zijn
Webdesign DE WEBSMID